Like & Share Arena! Topul cluburilor cu cei mai multi fani pe Facebook! 4 echipe au cat populatia Americii!

Aproape jumatate de miliard de fani au primele 10 echipe din topul celor mai mari comunitati pe Facebook din sport (473 de milioane de followeri). Ghici cate din topul asta sunt echipe de fotbal? 9! Singura “intrusa” e LA Lakers, care ocupa ultimul loc din top, cu 22.000.000 like-uri.

Marile cluburi din sport profita de toate “uneltele” Facebook-ului pentru a crea cel mai bun content si a atinge cel mai mare reach. E ca si cum rivalitatea din teren se muta aici, intr-un meci fara pauze. Live-uri de la antrenamente, emisiuni, interviuri exclusive pentru Facebook, concursuri sau aplicatii… toate tintesc share-urile si comentariile zecilor de milioane de useri, care sunt bombardati non-stop cu cele mai bune tipuri de content din partea echipelor de social media. Dar care “echipe” sunt cele mai tari cand vine vorba de un clasament al fotbalului pe Facebook? Uite un top 5! ?

O sa te intrebi cum se face diferenta la nivelul asta. Oare, lasand la o parte Facebook-ul, astea 5 echipe de mai sus sunt si cele mai sustine strict din punct de vedere sportiv? Probabil clasamentul e pe aproape, insa ce le face pe echipele astea cele mai tari si pe Facebook este originalitatea si adaptarea la noile trenduri in materie de comunicare pe social media. Acolo se da adevarata bataie.

Cand Real Madrid a vazut ca Barcelona se dezvolta puternic pe partea de Facebook Live, a decis sa-si mute toate programele televiziunii Real Madrid TV acolo! Si a meritat, ajungand in doar cateva zile in feed-urile a peste 1 miliard de useri! Si este doar un exemplu, asa cel mai bun sfat e sa nu dai vreodata “dislike” trend-ului si sa inovezi, oricat de comod si sigur ti s-ar parea sa mergi pe linia pe care ai mers in ultima luna. Suceste-te dupa tendinte si algoritmii neintelesi ai Facebook-ului te vor rasplati!

Autor articol: Cosmin Mihaita
Email: cosmin.mihaita@making-of.ro
Vezi toate articolele scrise de Cosmin

Sunt influencer

Dezvolta-ti brandul personal alaturi de noi!



WE PLAN

Te ajutam sa-ti dezvolti strategia de social media si sa cresti valoarea brandului personal.



WE CREATE

Iti promovam imaginea prin continut creativ, personalizat pentru tine si fanii tai.



WE MEASURE

Fiecare lucru pe care il facem pe platformele tale este masurat si analizat constant pentru a-ti intelege cat mai bine fanii si nevoile.