ESports este o zona cu o crestere uriasa in ultima perioada atat atat din punct de vedere sportiv, dar si din punct de vedere al marketingului.
Saptamana trecut, Sports Industry a strans la un loc mai multi smecheri din industria asta:
Wouter Sleijffers – CEO Fnatic
Chester King – CEO, International eGames group – care a adus o noua abordare pentru eSports, incercand sa-i convinga pe gameri sa se bata pentru o recunoastere nationala si chiar internationala.
Hannes Krannich – eSports specialist, Draft Kings
Astea sunt 5 lucruri pe care noi le-am invatat dupa conferinta lor
- O oportunitate importanta pentru sponsori
Tinand cont de super cresterea din lumea asta, exista o oportunitate uriasa pentru sponsori sa se implice intr-o zona care nu doar in plina dezvoltare, ci intr-o zona chiar noua.
- Lumea trebuie educata in legatura cu eSports
Brandurile si cei care au drepturile pentru jocuri sunt inca la indemana pentru ca toata nebunia e abia la inceput. E bine sa fii printre primii care se urca in barca. Dupa ce turneele si evenimentele de promovare vor fi sustinute deja de niste entitati, atunci o sa fie mai greu sa intri in lumea asta care e intr-o continua crestere
- Bugetele investite in eSports vor creste din ce in ce mai mult
Cu cat oamenii sunt mai familiari cu zona asta, cu atat sponsorii sunt mai tentati sa bage bani. Cu cat sunt mai multi bani investiti, cu atat cresterea o sa fie si mai mare. Banii aduc bani, dar trebuie sa convingi niste sponsori mainstream intai.
- Care e targetul?
ESports se adreseaza in special publicului de 16-24 de ani prin intermediul unei platforme pe care ei intra natural. Pentru multi tineri, lumea digitala si tot ce inseamna social media este o extindere a personalitatii. De asta e asa usor sa ai engagement pe platformele astea, pentru ca userii le folosesc natural.
- Oamenii vor “shoutcasteri” in sportul traditional
Un shoutcaster este un commentator de jocuri online. Se cheama asa pentru ca tipa foarte, foarte mult si tare. Prin intermediul jocurilor poti sa creezi o legatura emotionala intre useri si iubitorii de sport. Chiar si cluburile de fotbal au vazut oportunitatea. Si ar fi o pierdere sa nu profite de o noua audienta. Ei deja au propriul public, dar legatura, de exemplu, dintre suporteri si jucatorii de FIFA este URIASA. Si ar fi un mare castig pentru cluburile de fotbal daca ar face content in jurul eSports pe care sa-l promoveze pe social media.
Ovidiu Patrascu aka Ovvy este singurul jucator roman profesionist de FIFA. E campion mondial, european si finalist de inca vreo 5 ori. Are doua canaluri de youtube care au strans in total 50 de milioane de views. Daca vrei sa lucrezi cu Ovvy, aplica AICI.