“Liverpool, Porto si Sevilla il sustin pe Trump!” Sau cum poti sa iti distrugi imaginea printr-un tweet

Poate ca titlul ti se pare exagerat. Dar asta ar putea foarte bine sa fie un titlu de stire de pe un site de sport. Pentru ca asta se intampla ca un brand urias ca New Balance se apuca sa isi dea cu parerea despre politica.

New Balance e compania aia cu incaltaminte super misto. I-ai vazut in ultimii ani la toate concertele la care ai mers, prin toate parcurile in care ai alergat si la toate party-urile cu muzica buna. Lumea poarta New Balace din ce in ce mai mult. Doar ca tocmai a facut o miscare super gresita.

Ce legatura e intre cel mai mare brand sportiv din Statele Unite si Donald Trump?

Compania americana a fost una dintre primele “voci” care l-au sustinut pe noul presedinte din State. Sara Germano, VP-ul departamentului de public affairs a fost cea care a explicat pozitia companiei intr-un interviu pentru Wall Street Journal.

Dar de ce crede New Balace ca lucrurile vor merge in directia potrivita? Petru ca in timpul presedintelui Obama a fost semnat Trans-Pacific Partnership, un acord intre 8 tari (printre care si SUA, Mexic, Australia sau Vietnam) care presupune taxe mult mai mici pentru anumite produse importate si pune in pericol productia New Balance, companie care produce peste 4 milioane de perechi de incaltaminte anual in Statele Unite.

Cine sunt sportivii sponsorizati de New Balance?

Sunt multi si sunt buni. Si de asta e destul de ciudat cand un brand sportiv se implica in politica. Si mai ales, cand milioane de sportivi din toata lumea isi asociaza imaginea cu brandul asta. Uite aici doar o parte dintre ei: tot lotul olimpic al Irlandei, cluburi de fotbal ca Liverpool, Porto, Sevilla, Celtic sau Junior, jucatori din NBA ca Matt Bonner sau James Worthy si jucatori de tenis ca Milos Raonic sau Svetlana Kuznetsova.

Revolutie pe internet

Retele de socializare au explodat imediat dupa declaratia facuta de Sara Germano. Si pe buna dreptate. Oamenii au postat poze sau clipuri cu incaltamintea lor New Balance in gunoi sau chiar in timp ce de le dadeau foc.

Autor articol: Mircea Mocanu
Email: mircea@firstcontent.ro
Vezi toate articolele scrise de Mircea

Branduri

Vorbim zilnic cu 8 milioane de romaniTHE POWER OF INFLUENCERS

Te ajutam sa spui povestea brandului prin vocea influencerilor nostri si comunitatile lor de social media. Si prin puterea contentului creat de noi.CREATIVE CONTENT

Stim sa facem content. In fiecare zi. Facem din povesti, best-sellere. Din meciuri, derbyuri. Din personaje, supereroi. Povestea brandului tau care e?RESULTS AS WE SPEAK

Urmarim si analizam rezultatele constant. Astfel, adaptam si eficientizam proiectele in fiecare moment, in fiecare context.